Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε στο ξενοδοχείο Intercontinental Hμερίδα με σκοπό την παρουσίαση του ανανεωμένου ιστότοπου της Ελληνικής Αστυνομίας www.cyberkid.gov.gr. Η Hμερίδα υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, ενώ παρέστη και ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας παρουσιάστηκε ο προαναφερόμενος ιστότοπος, καθώς και η νέα ενότητα που περιλαμβάνεται σε αυτόν και με τίτλοΨηφιακή Αλάνα”.
Μέσα από την ενότητα αυτή, εισάγεται η ψηφιοποίηση δεκαέξι παραδοσιακών παιχνιδιών (γκρινιάρης, μονόπολη, σκάκι, ντάμα κ.α.), τα οποία θα είναι προσβάσιμα σε όλους τους επισκέπτες ανάλογα με την ηλικία τους.
Σημειώνεται ότι το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα σε παιδιά και η παρουσίασή του γίνεται με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών σε τρεις θεματικές ενότητες: για παιδιά έως 8 ετών, για παιδιά 8 – 12 ετών, καθώς και για γονείς. Την ημερίδα παρακολούθησαν περισσότερα από 1.000 παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων με απώτερο στόχο την ενημέρωσή τους σχετικά με τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.