Έχουν περάσει οχτώ χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησε η αδελφοποίηση της Τοπικής μας Διοίκησης με την Τοπική Διοίκηση των Βράνιε του Εθνικού Τμήματος Σερβίας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών. Μετά από μία μακρά αποχή των επισκέψεων λόγω του κωρονοϊού, ήρθε και πάλι η ώρα να συνενωθούμε με τους Σέρβους αδερφούς μας και να επανασυσφίξουμε τις σχέσεις μας. Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στο Βόλο την εικοσαμελή αποστολή της Τοπικής Διοίκησης Βράνιε.
Το βράδυ της 27ης Ιουνίου 2023 στο εστιατόριο “ΕΡΓΩΝ Γεύσεις” σε έναν πολύ όμορφο χώρο με νόστιμο φαγητό, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Κολυνδρίνη Δωροθέα υποδέχτηκε επίσημα τους Σέρβους αδερφούς μας, παρουσία του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου Νασίκα Δημήτριου, ο οποίος δώρισε ένα αντίγραφο της Χάρτας του Ρήγα Φεραίου αφιερωμένη στην Τοπική Διοίκηση των Βράνιε, του Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας Ντιζέ Γεώργιου, του ταμεία του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και προέδρου της Τοπικής Διοίκησης Λάρισας Αχιλλέα Καλαμπούκα, του προέδρου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν.Μαγνησίας Κολυνδρίνη Δημήτριου και αντιπροσωπίας του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Μαγνησίας.Την 28η Ιουνίου ξεκινήσαμε την περιήγηση μας από το Βελεστίνο Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας. Επισκεφτήκαμε το εκθεσιακό κέντρο πολιτισμού “Ρήγα Βελεστινλή”, όπου οι υπάλληλοι του κέντρου Τράκη Βασιλική και Σαράντη Κωνσταντία μας μίλησαν για την ιστορία του τόπου και τη ζωή του Ρήγα Φεραίου και μας ξενάγησαν στην Υπέρεια Κρήνη και στο κέντρο πολιτισμού, όπου δωρίσαμε στην Τοπική Διοίκηση των Βράνιε ένα αντίγραφο της τοπικής σημαίας της επαναστάσεως του 1821, την οποία είχε σχεδιάσει ο Ρήγας Φεραίος. Στη συνέχεια μεταβήκαμε στη λίμνη Κάρλα για ορνιθοπαρατήρηση με τον υπάλληλο του φορέα διαχείρισης Κάρλας  Σαλπαδήμο Νικόλαο και στη συνέχεια ο Βιολόγος Βέργος Ιωάννης μας ξενάγησε στο εκθεσιακό κέντρο φυσικής ιστορίας και πολιτισμού λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου (Μουσείο Κάρλας) στα Κανάλια Μαγνησίας. Ακολούθως επισκεφτήκαμε την παραλία του Καμαρίου, όπου κολυμπήσαμε, παίξαμε και περάσαμε ξέγνοιαστες στιγμές. Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου στη συνέχεια μας παρέθεσε γεύμα στην φιλόξενη πλατεία του Κεραμιδίου. Μετά το γεύμα ακολούθησε προσευχή στην ελληνική και στη σερβική γλώσσα από τους πατέρες Αθανάσιο και Δημήτριο στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Κεραμιδίου. Τέλος περπατήσαμε στα σοκάκια του Κεραμιδίου και πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

Την 29η Ιουνίου, ημέρα του εορτασμού του προστάτη της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών Αποστόλου Παύλου των Εθνών, εκκλησιαστήκαμε στην Ιερά Μονή Παμμεγγίστων Ταξιαρχών Πηλίου στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, όπου η Ηγουμένη της μονής Γερόντισσα Νικόδημη μας υποδέχτηκε στο αρχονταρίκι και δώρισε στην Τοπική Διοίκηση των Βράνιε μία εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ ως ανάμνηση της επισκέψεως στην Ιερά Μονή. Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το χωριό των Μηλεών, όπου ο πατήρ Κωνσταντίνος μας υποδέχτηκε στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών και Αγίων Πάντων και μας μίλησε για την ιστορία και την αρχιτεκτονική του ναού. Μετά από λίγη ξεκούραση κάτω από τους πλατάνους της πλατείας του χωριού, αναχωρήσαμε για την μαγευτική παραλία της Καλλιφτέρης Αφήσσου, όπου κολυμπήσαμε και γευτήκαμε τα νοστιμότατα πιάτα του “KOSTA KALI BEACH BAR”.
Την 30η Ιουνίου ξεκινήσαμε το ημερήσιο πρόγραμμα μας από το δημαρχείο του Βόλου, όπου η υπάλληλος του Δήμου Πώποτα Ροσσάνα μας ξενάγησε στους χώρους του Δημαρχείου, στις παλιές φωτογραφίες της πόλης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και στην αίθουσα με τις ξυλογραφίες όπου μας μίλησε για την ιστορία της πόλης. Από εκεί περπατήσαμε στο κέντρο της πόλης και ακολούθως μεταβήκαμε στο μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας. Επισκεφτήκαμε την έκθεση Αστυνομικών κειμηλίων και ακολούθως επισήμως υποδέχτηκε τους επισκέπτες ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Αστυνομικός Διευθυντής Ντιζές Γεώργιος, παρουσία του Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου Αστυνομικού Υποδιευθυντή Καρβέλη Διαμαντή, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου Αστυνομικού Υποδιευθυντή Μπαλατσούκα Βασίλειου, της Υποδιοικητή του Τμήματος Τροχαίας Βόλου Αστυνόμου Β’ Φιλοκώστα Βασιλικής, του πρώην πρόεδρου του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος Ιωάννη Καραπατάκη και του αντιπροέδρου της τοπικής Διοίκησης Τρικάλων Κωνσταντίνου Μπαλιακούτα. Ο Διευθυντής μίλησε για τις αδερφικές σχέσεις που ενώνουν τους δύο λαούς της Ελλάδας και της Σερβίας και συνεχάρη τα μέλη των τοπικών Διοικήσεων της Μαγνησίας και των Βράνιε για τη διαρκή συνεργασία και την διατήρηση των δεσμών της αδελφοποίησης που αισίως συμπλήρωσε 8 χρόνια ζωής. Ευχαριστούμε τους και τις συναδέλφους Αστυνόμο Β’ Κυρίτση Παγώνα, Υπαστυνόμο Β’ Στεφάνου Ανδρονίκη, Ανθυπαστυνόμο Μανώλη Τιμολέων, Αρχιφύλακα Σωτηρίου Βάγια και Αρχιφύλακα Νύκτα Στυλιανό που υποδέχθηκαν, ξενάγησαν και περιποιήθηκαν τους επισκέπτες μας.
Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας αποχαιρετίσαμε τους Σέρβους αδερφούς μας και υποσχεθήκαμε ταχεία επανένωση στα μέρη των Βράνιε της Σερβίας την επόμενη φορά.
Ευχαριστούμε για ευγενική χορηγία τους το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Περιφέρειας Θεσσαλίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, το Δημάρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτριο Νασίκα και την υπάλληλο του Δήμου Γεωργαλιού Γιασεμή, την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Βόλου Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν.Μαγνησίας Δημήτριο Κολυνδρίνη, την εταιρεία επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιολάδου και βρώσιμης ελιάς “MR GEORGE KALOGIROS”, το εργαστήριο παραδοσιακών γλυκών κουταλιού και προϊόντων ζαχαροπλαστικής “ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ Ρήγας Ευαγγέλου”, τον αγροτικό οινοποιητικό συνεταιρισμό Ν.Αγχιάλου “Η ΔΗΜΗΤΡΑ”, το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής “SIA BARS Αθανασία Μπασμπανέλου”, την εταιρεία παραγωγής και εμφιάλωσης φυσικού χυμού ροδιού “Κτήμα Οικογένειας Κολοκοτρώνη”, την εταιρεία καλλιέργειας βοτάνων και οσπρίων “ΦΕΡΑΙΑ ΓΗ”, την εταιρεία ανάπτυξης της βιομηχανίας των υδατοκαλλιεργειών “BIOMAR”, την εταιρεία δομικών υλικών “INTERBETON”, την μεταφορική εταιρεία “DELOPOULOS TRANS”, τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Μαγνησίας και τον φορέα “ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ”, με τη βοήθεια των οποίων αποδείξαμε τη φιλοξενία του τόπου μας. Επίσης ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες και τους υπαλλήλους της καφετέριας “ΚΛΙΚ” στο Βελεστίνο, του καφενείου-εστιατορίου “ΑΙΓΛΗ” στις Μηλιές, του εστιατορίου “ΕΡΓΩΝ Γεύσεις” στο Βόλο, του εστιατορίου “Ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ” στο Κεραμίδι και του “KOSTA KALI BEACH BAR” στην Άφησσο για την άψογη εξυπηρέτηση και τα υπέροχα γεύματα που ετοίμασαν για εμάς και τους Σέρβους αδερφούς μας.
волимо врање
SERVO PER AMIKECO