Η τοπική μας διοίκηση την Τετάρτη 15-02-2023, συμμετείχε στην εκδήλωση της ΑΜΚΕ «Νίκος Χαλκιάς, ένας ήρωας για πολλούς» υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ενημέρωση για τη σπουδαιότητα της μεγιστοποίησης εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η κα Βασιλική Βατάλη ψυχολόγος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος “Λάμψη” και η κα Μαρία Κώστογλου επίσημη εκπρόσωπος του ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Εθελοντών Δοτων Μυελού των Οστών Παν.Πατρών) ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ. Η κυρία Βατάλη τόνισε ότι ο παιδικός καρκίνος μπορεί να ιαθεί, ενώ η κυρία Κώστογλου απομάκρυνε τους μύθους που υπάρχουν γύρω από τη δωρεά μυελού των οστών, εξηγώντας ότι η δωρεά μυελού των οστών δεν σχετίζεται με τη σπονδυλική στήλη, αλλά το σημείο στο οποίο παράγεται το αναγκαίο υλικό βρίσκεται στα πλατιά οστά της λεκάνης και η διαδικασία της δωρεάς γίνεται από τη φλέβα, όπως η αιμοδοσία.
Σε διπλανό χώρο, που παραχωρήθηκε από τους «Μάγνητες Τυφλούς», ειδική ομάδα εθελοντών προχώρησε σε δειγματοληψία σε όσους δήλωσαν ότι ήθελαν να γίνουν εθελοντές δότες. Η δειγματοληψία γίνεται με δύο μόλις μπατονέτες που λαμβάνουν σάλιο.


[pdf-embedder url=”https://ipamagnesia.gr/wp-content/uploads/2023/02/Ευχαριστήρια-Επιστολή.-3.pdf” title=”Ευχαριστήρια Επιστολή. (3)”]