ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Τ.Δ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Τρίκαλα 04-10-2015       
Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ
 
 
Διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2015, μέσα σε πολύ ευχάριστο κλίμα και πολύ μεγάλη συμμετοχή, η 4η Πανθεσσαλική Συνάντηση Τοπικών Διοικήσεων (Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας & Τρικάλων) της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Δ.Ε.Α.) στην Ελάτη- Τρικάλων, η οποία διοργανώθηκε από την Τοπική μας.
Η διαμονή των παρευρισκομένων, λόγω μεγάλης συμμετοχής, πραγματοποιήθηκε σε δύο (2) ξενοδοχειακές μονάδες της Ελάτης (Ξενοδοχείο «ΚΟΖΙΑΚΑΣ» & «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΣΙΜΠΩΝΗ»). Oι εργασίες ξεκίνησαν, το Σαββάτο στις 18.00΄ ώρα, στο κελάρι του ξενοδοχείου «ΚΟΖΙΑΚΑΣ» και διήρκησαν περίπου τρεις (3) ώρες. Κατά τις εργασίες της συνάντησης μας παρευρέθηκαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Εθνικού Τμήματος και Πρόεδρος του Ταμείου Ε.Α.Ε.Τ.Δ.Ε.Α.Π.Λ. κ. ΜΑΡΟΥΝΤΑΣ Νικόλαος, ο Γεν. Γραμματέας του Εθνικού Τμήματος κ. ΦΩΤΟΓΛΟΥ Σπυρίδων, ο Πρόεδρος της Τ.Δ. Λάρισας κ. ΤΖΙΩΡΑΣ Χρήστος και μέλη του Δ.Σ. του, ο Πρόεδρος της Τ.Δ. Καρδίτσας κ. ΖΑΡΧΑΝΗΣ Γεώργιος και μέλη του Δ.Σ. του, ο Γ.Γραμματέας της Τ.Δ. Μαγνησίας κ. ΠΑΓΩΝΗΣ Κων/νος και μέλη του Δ.Σ. του. Επίσης συμμετείχαν ως παρατηρητές ο Πρόεδρος της Τ.Δ. Θεσπρωτίας κ. ΧΡΗΣΤΟΥ Δημήτριος και μέλη του Δ.Σ. του, ο Πρόεδρος της Τ.Δ. Σάμου κ. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Γεώργιος, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Τ.Δ. Δράμας κ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ Παύλος και μέλη της Τοπικής μας μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Ιωάννης.
Μετά το καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της Τοπικής μας κ. ΘΕΟΧΑΡΗ Κων/νο, ακολούθησε
σύντομος χαιρετισμός από όλους τους παρευρισκόμενους. Την συζήτηση κατεύθυνε ο Γ.Γραμματέας της Τοπικής μας κ ΜΠΕΓΑΣ Αχιλλέας και αναπτύχθηκαν θέματα τόσο από τους εκπροσώπους των Τοπικών που συμμετείχαν, όσο και περάν του Προέδρου μας και του Γ. Γραμματέα μας, από τους: Β΄ Αντιπρόεδρο της Τοπικής μας κ. ΤΣΙΓΑΡΙΔΑ Γεώργιο, Γ΄ Αντιπρόεδρο της Τοπικής μας κ. ΑΡΓΥΡΙΟΥ Στέφανο και τον Ταμία της Τοπικής μας κ. ΔΡΑΓΟΥΤΣΟ Βασίλειο. Πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση, καταλήξαμε στην λήψη τριών (3) αποφάσεων και τριών (3) προτάσεων, ομόφωνα, προς το Εθνικό μας Τμήμα και εξήχθησαν συμπεράσματα όπως η άμεση σχέση των Τοπικών Διοικήσεων με την προώθηση του Τοπικού τουρισμού και την ανάδειξη του Τόπου τους γενικότερα. Τέλος, ζητήθηκε η στήριξη όλων, τόσο της 11ης Φιλικής Συνάντησης όλων τον Τοπικών Διοικήσεων της Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοέμβρη στο Ελατοχώρι- Πιερίας, όσο και της 12ης Φιλικής Συνάντησης όλων τον Τοπικών Διοικήσεων της Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί το έτος 2016, κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. μας στην Καλαμπάκα, και θα φιλοξενήσει μέλη της Δ.Ε.Α. από όλη την Ελλάδα αλλά πιθανότατα και από το εξωτερικό.
Μετά το πέρας των εργασιών της συνάντησής μας, στις 21.00 ώρα περίπου, έλαβε χώρα δείπνο όλων των συμμετεχόντων, στο εστιατόριο «ΚΟΖΙΑΚΑΣ» του κ. Καλαμαρά Στεφάνου. Στο δείπνο παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους : O Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Αντιπροέδρος του Γ.Ν.Τρικάλων κ. ΝΤΙΝΟΣ Μπάρδα, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Πύλης και Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. ΚΡΟΥΠΗΣ Κων/νος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων κ. ΓΡΑΒΑΝΗΣ Αθανάσιος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Πύλης κ. ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΣ Βύρων και τέλος ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Παιδείας του Δήμου Πύλης κ. ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ Στέφανος, ο οποίος τυγχάνει και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «ΚΟΖΙΑΚΑΣ», όπου πραγματοποιήθηκε η 4η Πανθεσσαλική συνάντησή μας. Ο Προέδρος της Τοπικής μας κ. ΘΕΟΧΑΡΗΣ Κων/νος, υποδέχθηκε τους ανωτέρω Επισήμους και αναφέρθηκε εν ολίγης στους σκοπούς και τις επιδιώξεις της Ένωσης, όπως για παράδειγμα την δημιουργία σχέσεων φιλίας, ανάπτυξης πνεύματος, αλληλεγγύης και αμοιβαίας εξυπηρέτησης και βοήθειας μεταξύ των αστυνομικών και των οικογενειών τους. 
Επίσης τόνισε ότι σαν νέο Δ.Σ. θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τα ιστορικά μέρη του Ν. Τρικάλων, και ανήγγειλε ότι η 12η Φιλική Συνάντηση Τοπικών Διοικήσεων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών το έτος 2016, θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμπάκα, ζητώντας την στήριξη όλων των Φορέων. Ακολούθησε χαιρετισμός από όλους τους Επισήμους και κατόπιν ευλόγησε τον δείπνο ο Πρεσβύτερος Πατέρας Νικόλαος ΔΑΛΑΓΙΩΡΓΟΣ, συνεργάτης της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Ελληνικής Αστυνομίας και Αστυνομικός, ο οποίος αναφέρθηκε στον Προστάτη των Εθνών και της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Απόστολο Παύλο και στην «κοινωνία προσώπων» που δημιουργούν οι δεσμοί των μελών της Διεθνούς Ένωσης μας.
Την επόμενη ημέρα, μετά το πρωινό μας, ξεκινήσαμε με την επίσκεψή μας στα Περτουλιώτικα Λιβάδια για καφέ («ΚΕΡΚΕΤΙΟ») και βόλτα με άλογα στο πανέμορφο δάσος. Τέλος, η 4η Πανθεσσαλική Συνάντησή μας ολοκληρώθηκε με γεύμα στην ταβέρνα «ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ », στο όμορφο και επιβλητικό Νεραϊδοχώρι.
Ζήσαμε αυτές της δύο (2) ημέρες εναλλαγές στις κλιματολογικές συνθήκες, από την βροχή και το κρύο στον ήλιο και την ζέστη, ότι έπρεπε για να πάρουν οι συμμετέχοντες μια όμορφη γεύση από τα μέρη μας σε κάθε κλιματολογική αλλαγή. Μόνο καλά λόγια ακούσαμε τόσο για τα μέρη μας όσο και για την διοργάνωση της συνάντησής μας και αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα.
Νιώθουμε την υποχρέωση να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Δήμο Πυλης, στους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων «ΚΟΖΙΑΚΑΣ» & «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΣΙΜΠΩΝΗΣ», στους ιδιοκτήτες των καφέ «ΚΕΡΚΕΤΙΟ» «ΚΕΧΡΙ» & «ΔΙΣΤΡΑΤΟ», στον ιδιοκτήτη της ταβέρνας «ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ» και στον ιδιοκτήτη των χαλβαδοποιείων «ΜΠΟΥΛΟΓΙΩΡΓΟΣ», οι οποίοι συνέβαλλαν με τον τρόπο τους, στο να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία η συνάντησή μας και να αποκομίσουν οι συμμετέχοντες τις καλύτερες εντυπώσεις.
Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην εκφράσουμε και τις θερμές μας ευχαριστίες προς το Εθνικό Τμήμα, τις Τοπικές Διοικήσεις και όλα τα μέλη της Δ.Ε.Α., σου συμμετείχαν στην συνάντησή μας.
« Η σκυτάλη παραδίδεται στην Τοπική Διοίκηση Μαγνησίας για την διοργάνωση της 5ης Πανθεσσαλικής Συνάντησης το 2016….θα είμαστε εκεί ».
SERVO PER AMIKECO   (Υπηρετώ δια της Φιλίας)
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΘΕΟΧΑΡΗΣ Κων/νος                        ΜΠΕΓΑΣ Αχιλλέας
 
Φωτογραφικό Υλικό
  

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.