Στο Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης «Μάγνητες Τυφλοί» παραδόθηκαν σήμερα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το μπαζάρ με δημιουργίες αστυνομικών τη Μ. Δευτέρα, σε μια λιτή τελετή στο γραφείο του διευθυντή, ταξίαρχου Ιωάννη Τόλια.
Στην εκδήλωση έγιναν αντικείμενο συζήτησης, μεταξύ των αντιπροσώπων και του διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, προβλήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία και τη λειτουργία του εν λόγω Σωματείου, όπου ο κ. Τόλιας διαβεβαίωσε ότι η αστυνομική οικογένεια της Μαγνησίας θα είναι πάντα αρωγός και στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία.

Τον πρόεδρο του Σωματείου Ιωάννη Καραγιώργο, που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί εκπροσώπησε ο πρώην πρόεδρος και ιδρυτής των «Μανήτων Τυφλών» Λάμπρος Παρασκευάς με την ταμία Αθηνά Ανεστοπούλου, ανέφερε ότι το σημαντικότερο όλων είναι ότι στην πόλη αναπτύσσεται μια διαδικασία που αρχίζει να αναγνωρίζει και να αποδέχεται την αναπηρία και κινήσεις όπως των αστυνομικών είναι μια διαφορετική προσέγγιση διότι πρόκειται για κάτι που ένιωσαν άνθρωποι μόνοι τους, χωρίς να γίνει κάποιο αίτημα.
«Βασική επιδίωξη όχι μόνο του Σωματείου Τυφλών, αλλά όλων των αναπήρων της Ελλάδας, είναι το κοινωνικό γίγνεσθαι όχι να ανέχεται τους ανάπηρους, αλλά να αποδέχεται ότι υπάρχει και αυτή η ομάδα, καθώς οι ανάπηροι αποτελούν περίπου το 10% των ανθρώπων στο δυτικό κόσμο», δήλωσε ο κ. Παρασκευάς. Ο ίδιος είπε ότι αυτό πρέπει να σκέφτεται κάποιος όταν με το αυτοκίνητό του κλείνει μια ράμπα και εμποδίζει τη διέλευση ενός ανθρώπου με αμαξίδιο ή παρκάρει στο πεζοδρόμιο ή επιτίθεται σε έναν τυφλό επειδή του έγδαρε ή έριξε κάτω το μηχανάκι που δεν είδε πάνω στο πεζοδρόμιο.
Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα η κίνηση της Αστυνομίας να βρει μιμητές και συμπλήρωσε ότι στη Μαγνησίας υπάρχουν 558 τυφλοί, από τους οποίους οι 313 είναι μέλη του Σωματείου. Κ. Παρασκευάς ανέφερε ότι στο Βόλο, που ενδείκνυται, λόγω ρυμοτομίας, έγιναν βήματα και μπορεί να γίνει πόλη πρότυπο στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

Ο Στέφανος Καρκάλης πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Τοπικής Διοίκησης Μαγνησίας, τόνισε ότι αποδόθηκε το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από το μπαζάρ που έγινε που έγινε τη Μ. Δευτέρα, με δημιουργίες αστυνομικών.
Ο ίδιος τόνισε ότι το χρηματικό ποσό (λίγο πάνω από 400 €) αποφασίστηκε φέτος με τους δημιουργούς και δόθηκε στο Σωματείο «Μάγνητες Τυφλοί», δείχνοντας την ευαισθησία της Αστυνομίας, κάνοντας ένα άνοιγμα στην κοινωνία, ότι εκτός του αστυνομικό έργο μπορεί να βοηθήσει ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού.
Τις καλλιτεχνικές δημιουργίες που πωλήθηκαν στο μπαζάρ και ήταν λαμπάδες, πλεκτά καλάθια, εικόνες κλπ. Επιμελήθηκαν καλλιτεχνικά οι γυναίκες αστυνομικοί Ζωή Ζήνδρου, Δήμητρα Δημοπούλου, Μαρίνα Κωτσάκη, Δέσποινα Κάλλιαρη, Ελένη Βίκα και Χριστίνα Μαντζιούρα.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Γιάννης Τόλιας είπε ότι την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, υπό τηΤΟΛΙΑΣ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣν αιγίδα της Διεύθυνσης, στην οποία βραβεύτηκαν τα παιδιά των Αστυνομικών που πέρασαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, αστυνομικοί που διακρίθηκαν σε αθλητικές εκδηλώσεις και έκαναν αξιέπαινες πράξεις, αλλά και αστυνομικοί που συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα.
Παράλληλα έγινε μπαζάρ με δημιουργίες αστυνομικών, που πωλήθηκαν σε αστυνομικούς και το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε προσφέρθηκε στο Σωματείο «Μάγνητες Τυφλοί».
«Προσπαθούμε μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις να είμαστε κοντά στον κόσμο, να προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία και να βοηθάμε στα προβλήματα που υπάρχουν», δήλωσε ο κ. Τόλιας.

 

Πηγη magnesianews

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.