ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ/ΔΕΑ
Ανακοίνωση για την πρωτοβουλία του Ελληνικού Τμήματος /ΔΕΑ για την ίδρυση ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ Ελληνικής Αστυνομίας
Φίλες και φίλοι,
Στην ανατολή της νέας χρονιάς, πέραν των συνηθισμένων ευχών για καλή και δημιουργική χρονιά και την περιγραφή των δεινών που βιώνουμε στη χώρα μας, ας αναδείξουμε, ας ευχαριστήσουμε και ας συγχαρούμε όλους εκείνους που κρατούν άσβεστη τη φλόγα της προσφοράς προς τους συναδέλφους και τα μέλη μας. Τους ανθρώπους της παραγωγής και της εργασίας, τις δημιουργικές δυνάμεις που με τις προσπάθειές τους στηρίζουν τον κοινωνικό προσανατολισμό της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών
          Το εθνικό Τμήμα κινούμενο με ευαισθησία, είχε την πρωτοβουλία και κατέθεσε πρόταση στην ηγεσία και σε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς – όπως γνωρίζετε – την 2-2-2013 για την ίδρυση και λειτουργία φαρμακείων,
επειδή ένα μεγάλο ποσοστό των συναδέλφων εν ενεργεία και εν αποστρατεία, βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, κάποιοι δε, στερούνται βασικών αγαθών αξιοπρεπούς διαβίωσης, και άλλοι δε μπορούν να προμηθευτούν τα αναγκαία φάρμακα. Η αδυναμία κατανόησης του προβλήματος της φαρμακευτικής περίθαλψης και η έλλειψη κοινωνικής πρόνοιας, κινδυνεύουν να στοιχίσουν σε ανθρώπινες ζωές.
Με την πρότασή μας, θεωρήσαμε ότι μπορεί να διασφαλισθεί μέσω των Διευθύνσεων Υγειονομικού ένα στοιχειώδες επίπεδο πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, για όλους τους Αστυνομικούς εν ενεργεία και εν αποστρατεία
Με τη στήριξη των συνδικαλιστικών ενώσεων, η πρότασή μας έτυχε θετικής αποδοχής και στο πανελλήνιο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ, που πραγματοποιήθηκε 17-18/12/2013 στην Αθήνα ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη έχει συμπεριλάβει σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου μας την ίδρυση και λειτουργία «φαρμακείων της Ελληνικής Αστυνομίας»
Φίλες και φίλοι,
Ενημερώνοντας όλους εσάς για την εξέλιξη του αιτήματος μας, σημειώνουμε ότι πρέπει να αισθάνεστε  υπερήφανοι ως μέλη της Ένωσης που υπηρετείτε.
Δείξαμε με όπλο τη συλλογικότητα, την ενότητα, την αλληλεγγύη και το όραμα, μπορούμε να πετύχουμε και τα καταφέραμε, απαντώντας έμπρακτα σε όσους αρνούνται το μέλλον της Ένωσής μας.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τη πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, τους συνδικαλιστικούς φορείς για τις άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειές τους και όλους εσάς που μας στηρίξατε.
Βασική προτεραιότητά μας για το 2014 είναι να συμβάλλουμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και να προσφέρουμε περισσότερα σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Η σκέψη μας θα συνεχίσει να είναι σε όλους τους εθελοντές της ΙΡΑ
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά
                                                  SERVOPERAMIKECO
                             Για το Διοικητικό Συμβούλιο
       Ο Πρόεδρος                                 Ο Γενικός Γραμματέας

       Καραπατάκης Ιωάννης                                           Παπάς Βασίλειος

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.