Ένστολοι αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, πραγματοποίησαν απόψε συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ανοίγοντας έτσι το χορό των κινητοποιήσεων που κορυφώνονται το Σάββατο, με τις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ.

Ένστολοι, άνδρες και γυναίκες, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Λευκό Πύργο και στη συνέχεια κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις περικοπές μισθών και συντάξεων. Οι διαδηλωτές πέρασαν έξω από τα γραφεία πολιτικών κομμάτων, όπου φώναξαν συνθήματα και επέδωσαν ψηφίσματα με τα αιτήματά τους, ενώ η πορεία των αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, …………..

κατέληξε έξω από το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

Στους συγκεντρωθέντες, στο Λευκό Πύργο, μίλησαν επικεφαλής των πανελλήνιων ομοσπονδιών, βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Οδυσσέας Ντριβαλάς, καθώς επίσης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Ο κ. Μπουτάρης είπε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία “διέλυσε την πόλη” και τόνισε ότι ολόκληρο το βάρος της αστυνόμευσης έπεσε πλέον στα σώματα ασφαλείας.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος δήλωσε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αντίθετη με τις περικοπές σε ενστόλους, αλλά “και με την φύλαξη των πόλεων και των χωριών μας από παρακρατικές ομάδες”.

ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.